התובע, עו"ד אורי דניאל, הגיש תביעת לשון הרע וכן תביעת רשלנות כנגד ארבע נשים, בטענה כי הגישו ביודעין תלונות כוזבות בדבר אונס והטרדה מינית כנגדו, תוך שהן פועלות במקביל במישורים מקצועיים ואישיים נוספים להכפשת שמו, וזאת על רקע סכסוך אישי בין הצדדים.
ביהמ"ש המחוזי חייב את הנשים בתשלום פיצויים בסך 1.3 מיליון ₪ על הוצאת דיבה. הערעור שהגישו הצדדים לבית המשפט העליון, סב בעיקר סביב שאלת תחולתה של הגנת תום הלב בפרסום בנסיבות העניין.
מתי תהיה לנתבע הגנת תום הלב בפרסום:
בערעור שהוגש על פסק הדין של בית המשפט המחוזי, קבע בית המשפט העליון, כי לא ניתן להכיר בקיומה של הגנת תום הלב בפרסום, מקום בו הפרסום נעשה בידיעה כי מדובר בפרסום תלונת שווא. יחד עם זאת, בשל שיקולי מדיניות משפטית, ובראשם החשש מפני "אפקט מצנן" של תלונות, בשל חיובן של מתלוננות בגין הטרדה מינית בפיצויים, הפחית בית המשפט העליון את גובה הפיצוי שהושת על ארבעת הנשים לסך של 550,000 ₪ בלבד.
על כן בכל מקרה בו הוגשה כנגדך תלונת שווא יתכן ועל פי החוק תקום לך עילת תביעה בגין פגיעה בשם הטוב. על כן מומלץ מאד להתייעץ עם עורך דין לשון הרע שזהו תחום התמחותו העיקרי והוא בעל ותק וניסיון רב בייצוג תובעים ונתבעים בתחום.
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות צור קשר עם משרדנו: 072-2221780