כל מי שהיה פעם בסיטואציה בה גילה שהכפישו את שמו, את המקצועיות שלו ואת יושרו על לא עוול בכפו, ביחוד כשעל אלה נשענת פרנסתו, מכיר את ההרגשה הנוראה של הקרקע הנשמטת מתחת לרגליו ואת חוסר האונים המתלווה לכך. למי שמוצא את עצמו במצב כזה אני ממליצה בחום לפנות לעו״ד בן קרפל. המקצועיות שלו, הנסיון, העצות החכמות, הניהול השקט והחלק של התיק ומעל הכל הידיעה שיש לי על מי לסמוך אפשרו לי להמשיך בשגרת יומי לאורך כל המשפט עד לתוצאה המוצלחת. תודה רבה לך בן!
מהי הוצאת לשון הרע במשתמע:
במסגרת כתבה ששודרה בערוץ הראשון, הוצג התובע כמי שהציע לאריה דרעי למנות את עורך הדין רוני בראון לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה. בהמשך אותה הכתבה, דווח כי אריה דרעי התנה את חתימתו על "הסכם חברון" בתמורה למינויו של בראון לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה, על-מנת שיסייע לו בסגירת ההליך הפלילי שעמד נגדו באותה העת בעסקת טיעון בלבד.
התובע הגיש תביעת לשון הרע במסגרתה טען, הגם שבחלקה השני של הכתבה לא הוזכר שמו בהקשר של המינוי, הרי שהכתבה בכללותה מתפרשת באופן המייחס לו התנהגות בלתי מוסרית או בלתי חוקית, ועל כן מהווה הוצאת דיבה.
בית המשפט העליון קבע, כי הכרה בפרסום המהווה לשון הרע במשתמע תלויה בהקשר בו הובאו הדברים, ולפיכך מחייב ככלל כי הקטע שלגביו נטען כי הוא מהווה לשון הרע יפורש בהתחשב בפרסום כולו.
עוד קבע בית המשפט, כי מקום בו נטען שפורסמה לשון הרע במשתמע יש לפרש את הפרסום בהקשר בו פורסם מבלי להזדקק לנתונים חיצוניים נוספים העשויים לגרוע או להרחיב מן המשמעות שאליה כיוון הפרסום, אלא אם ניתן להוכיח כי נתונים אלו היו בידי הקורא הסביר שנחשף לפרסום מושא התביעה.
לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות צור קשר עם משרדנו: 072-2221780